Polityka prywatności

Polityka Prywatności serwisu www.hathajoga.pl

Korzystając w jakikolwiek sposób z serwisu znajdującego się pod adresem www.hathajoga.pl akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na niniejszej stronie.
Chcielibyśmy, aby wszyscy użytkownicy www.hathajoga.pl czuli się bezpiecznie, dlatego wprowadzony jest system rejestracji i logowania. Użytkownik po zarejestrowaniu się, uzyskuje dostęp do wszystkich serwisów i usług www.hathajoga.pl oraz ma możliwość umieszczania artykułów, zdjęć i komentarzy wiadomości w poszczególnych serwisach, wyrażania opinii o treściach prezentowanych na stronie, zamieszczania recenzji. Rejestracja nie jest obowiązkowa.
Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę korzystającą w jakikolwiek sposób z serwisu www.hathajoga.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.
Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nigdy nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów i użytkowników www.hathajoga.pl.
Zawsze masz prawo do zmiany Swoich danych lub usunięcia z naszej bazy.
Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzaj serwisu www.hathajoga.pl, nie rejestruj się w naszym systemie i nie udostępniaj nam żadnych danych dotyczących Twojej osoby.

Dane Osobowe

W czasie korzystania z serwisu www.hathajoga.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób.
Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię, nazwisko i adres e-mail oraz podstawowe dane o praktyce jogi.
W szczególnych przypadkach, możesz zostać poproszony o dokładniejsze dane, które będą niezbędne w celu realizacji zamówionej usługi.
Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, której te dane dotyczyły jeśli niepodane dane są wymagane do jej poprawnego wykonania.
Podając swoje dane wyrażasz zgodę na przetwarzanie i ich wykorzystywanie w celach marketingowych oraz umieszczenie ich w bazie danych www.hathajoga.pl (ul. Świętokrzyska 31/33a, 00-049 Warszawa), zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz. U. Nr 133, pozycja 883).

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych
Administrator danych: Omśrodek Hatha Jogi Leszek Kawa.
Możesz się z nami skontaktować w następujący sposób:
- listownie na adres: ul. Świętokrzyska 31/33a 4p., 00-049 Warszawa
- przez e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
- telefonicznie: 603 107107

Prawa związane z przetwarzaniem danych • prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych
• prawo dostępu do danych osobowych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania
• inne prawa określone poniżej w informacji szczegółowej

Informacja szczegółowa:
1. Informujemy, że nie wyznaczyliśmy inspektora ochrony danych. Osoba, z którą można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych to administrator danych Leszek Kawa - według danych kontaktowych podanych powyżej.
2. Będziemy przechowywać Pani/Pana dane osobowe do:
• upływu 6 miesięcy od momentu zaprzestania uczestniczenia w zajęciach Szkoły, po którym ustanie członkostwo w Szkole zgodnie z Regulaminem Omśrodka Hatha Jogi;
• zgłoszenia przez Panią/Pana rezygnacji z członkostwa i uczestnictwa w zajęciach Szkoły.
3. Pani/Pana prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:
Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:
a. prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych,
b. prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
c. prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
d. prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych,
e. prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
f. prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych ze względu na Twoją szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
g. prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe. Prawo do przenoszenia danych osobowych przysługuje Ci tylko co do tych danych, które przetwarzamy na podstawie umowy z Tobą lub na podstawie Twojej zgody,
Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami - dane kontaktowe powyżej w tabeli w pozycji administratora danych.

4. Prawo wycofania zgody.
W zakresie, w jakim Pani/Pana dane są przetwarzane na podstawie zgody (czyli dane przekazane w Formularzu, masz prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem. Zgodę możesz wycofać poprzez wysłanie oświadczenia o wycofaniu zgody na nasz adres korespondencyjny lub nasz adres emailowy.

5. Prawo wniesienia skargi do organu.
Przysługuje Pani/Panu także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

6. Podane dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.


Ochrona prywatności osób niepełnoletnich
Serwis www.hathajoga.pl nie monitoruje i nie weryfikuje informacji na temat wieku swojej publiczności - odbiorców i użytkowników. Informacje kontaktowe od odwiedzających (takich jak adresy poczty elektronicznej użytkowników) są wykorzystywane do realizacji zamówień, wysyłania informacji o naszej firmie oraz materiałów promocyjnych od niektórych naszych partnerów.
Osoby niepełnoletnie nie powinny wysyłać żadnych informacji, dokonywać zamówień ani subskrybować usług świadczonych przez nasz serwis bez wiedzy swoich rodziców lub opiekunów.

 

Niezapowiedziane Wiadomości

Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki działalności związanej z www.hathajoga.pl. Pod tym określeniem rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do www.hathajoga.pl (np. nowości, wewnętrzne promocje, oferty specjalne), niekomercyjne listy (np. życzenia, informacje o wirusach, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka dotyczy oferty naszego sklepu lub została opłacona przez Partnera www.hathajoga.pl.
Informacje komercyjne filtrujemy tak, abyś nigdy nie otrzymał informacji, która nie byłaby dla Ciebie potencjalnie interesująca. Ograniczamy ich objętość i wysyłamy je sporadycznie.

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podawane przy okazji wysyłania opinii do artykułów, czy samego serwisu www.hathajoga.pl są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. Nie mamy praktycznej możliwości zabezpieczenia Cię przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Tobie nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Cookies (Ciasteczka)

Serwis www.hathajoga.pl. wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty, identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji.
Cookies są nieszkodliwe, ani dla komputera, ani dla jego użytkownika i jego danych.
Przykładem wykorzystania cookies w www.hathajoga.pl. może być identyfikacja powracających odwiedzających, którzy zdecydują się podać nam Swoje imię. Dzięki cookies, będziemy mogli zapamiętać, obecność danej osoby na konkretnej stronie i wyświetlać spersonalizowaną treść.
Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są na stronach www.hathajoga.pl

Wyłączenie Odpowiedzialności

Treści, opinie i komentarze umieszczane na www.hathajoga.pl nie są zawsze zgodne z opiniami www.hathajoga.pl i naszymi poglądami. Każdy Autor ma suwerenne prawo do umieszczania własnych opinii w swoich publikacjach.
www.hathajoga.pl nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładamy sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują w serwisie www.hathajoga.pl swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

Inne formularze

Formularze znajdujące się gościnnie na serwisie www.hathajoga.pli dotyczące usług i produktów nieobsługiwanych przez www.hathajoga.pl nie podlegają Polityce Prywatności.

Kontakt

Wszelkie pytania dotyczące niniejszej deklaracji ochrony prywatności, praktyk stosowanych na tej stronie, czy też sposobów utrzymywania z nią kontaktów, proszę wysłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

1000 Zostało znaków